Конечни резултати

25 април 2014 - 23:55, 5 минути пред започнување на изборниот молк
ВМРО-ДПМНЕ: 58 СДСМ: 36
ДУИ: 15 ДПА: 7
ГРОМ: 2 ВМРО-НП: 1
АЛИЈАНСА: 1 НДП: 1
ДОСТОИНСТВО: 1 НДМ: 0
СДПМ: 0 ПЕИ: 0
ПДП: 0 ПЕП: 0

Учесниците во нашиот „Парламентарен Типстер“ пополниле вкупно 161.007 парламентарни седишта.

Горните резултати се добиени по следната формула:

* Напоменуваме дека овие резултати немаат никаква врска со реалната ситуација и ја одразуваат волјата само на оние кои учествувале во нашиот „Парламентарен Типстер“.